Om oss

Lokala Vakten AB är ett bevakningsföretag som idag är inne på andra generationen. Företaget startades egentligen redan 1972 och hette då Finnvedens Industriservice AB, där inriktningen i början var diverse serviceuppdrag mot företag och där takläggning var en stor del av verksamheten.

Lokala Vaktens grundare heter Eiberth Andersson och han började som väktare 1974 på Securitas, men efter något år slutade han och fortsatte med Finnvedens Industriservice AB.

1985 fick Eiberth en förfrågan om han inte kunde tänka sig att dra igång ett vaktbolag som kunde engagera sig i bygden. Företaget bytte namn till Lokala Vakten AB och efter att man fått klartecken från auktoriseringsmyndigheten så var det nystartade bevakningsföretaget Lokala Vakten AB igång.

Mellan åren 1985 -1989 medverkade Lokala Vakten till att 122 personer fick besöka polisen i Värnamo efter inbrott och dåtidens rikspolischef Björn Eriksson uttalade sig positivt till Lokala vaktens engagemang i ett litet reportage i Expressen. Samma år fick Eiberth en medalj från polisen i Värnamo för sina insatser.

1994 utbildade Tommy sig till väktare och hösten 1999 började han jobba tillsammans med Eiberth.

2001 medverkade Tommy till sitt första ingripande vid ett inbrott som slutade med att inbrottstjuven fick åka polisbil in till Värnamo, därefter har det blivit ett antal liknande händelser där vi avvärjt och förhindrat inbrott genom snabba och klokt övervägda ingripanden. (Klokt ingripande innebär att vi vet vad vi gör och vi agerar därefter).

2002 utbildade sig Jonas till väktare och även han började i familjeföretaget.

Idag är Lokala Vakten uppe i 229 inbrottstjuvar som vi ”tagit” hand om efter inbrottsförsök mot någon av våra kunder. Många inbrottsförsök har vi begränsat radikalt då vi agerat snabbt och inbrottstjuven varit tvungen att fly. Då vi jobbar i förebyggande syfte är det viktigt för oss att synas runt våra kunder, man ska veta att vi finns och att vi är engagerade i våra kunders säkerhet.
För oss är det viktigt att vi som söner till grundaren Eiberth Andersson finns med och jobbar på kvällar/nätter med våra väktare. Att arbeta in duktiga väktare till företaget står högt på prioriteringslistan eftersom det är väktaren som ska bemästra diverse olika situationer ute i vardagen.
Vi lägger stor vikt vid polisen och deras arbete, utan dem skulle inte samhället fungera och därför ser vi det som viktigt att vara deras ögon och öron och informera dem i ett tidigt skede om vi anar oråd.
Lokala Vakten jobbar lokalt – därav namnet. Vi värnar om vår bygd – en bygd som vi alla ska vara stolta över!